Repülőjegy lefoglalás gyakori kérdések - Cheap Flight Tickets

Repülőjegy lefoglalás gyakori kérdések

 

 • Ön minden esetben elektronikus repjegyet kap. A megrendelés véglagesítése után, fizetést követő néhány órán belül visszaigazoló e-mailt kap részünkről. Az elektronikus repjegyet arra az e-mail címre küldjük meg, amelyet ügyfelünk megadn, mint kapcsolattartói e-mail cím. Elektronikus jegyének érvényesítéséhez a foglaláshoz használt személyi igazolványra (vagy útlevélre) is szüksége lesz.

A menetrend szerinti járat esetében fix és meghatározott menetrend szerint utazhat, és több komfortfokozat közül választhat.

Charterjárat esetében egy utazásszervező cég bérli a repülőgépet (illetve annak meghatározott ülőhelyeit), és a repülőgép egy adott célállomásra, rugalmas menetrend szerint közlekedik.

Alábbi tanácsainkat követve könnyebben megtalálhatja a legkedvezőbb árakat:

 • Fontos, hogy a szombat és a vasárnap éjszakát a célállomáson töltse (ezt „vasárnapi szabálynak” nevezik).
 • Javasoljuk, hogy jegyét a visszaútra is váltsa meg (így sokkal kedvezőbb áron tudja megvásárolni a jegyet, mintha csak az odaútra venné meg).
 • Javasoljuk, hogy jegyét előre váltsa meg (további kedvezményeket vehet igénybe, ha jegyét az indulás előtt 21, 14, illetve 7 nappal vásárolja meg).
 • Tekintsen meg több repülőteret is, mivel az árak eltérőek lehetnek.
 • Kerülje a forgalmas időszakokat (hétvégék, karácsony, nyári szabadságok, nemzeti ünnepek), így igénybe veheti a holtszezonra érvényes kedvezményes árakat.
 • Javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza át az egyes járatokhoz tartozó korlátozásokat is. Összefoglalva: minél rugalmasabbak az utazással kapcsolatos feltételei, annál nagyobb eséllyel foglalhatja le a repülőjegyét kiváló áron.
 • Utolsó tanácsunk: tekintse át különleges ajánlatainkat is!

Légitársaságtól függetlenül elegendő az utazás napján megjelennie a társaság pultjánál, ahol feladhatja a poggyászát. Azonosítójának és/vagy (légitársaságtól függően) személyi igazolványának bemutatását követően a légitársaság képviselője feldolgozza a jegyét, majd átnyújtja Önnek a beszállókártyáját.

Ha Ön részt vesz a légitársaság törzsutasprogramjában, ne felejtse el felmutatni a tagsági igazolványát, illetve közölje a tagsági számát, hogy társaság rögzítse a megtett kilométereket.

Bár az európai légitársaságok többsége bocsát ki elektronikus repülőjegyet, előfordulhat, hogy némelyikük csak meghatározott repülőtereken kínálja fel ezt a lehetőséget. A www.pletch.ro webhelyen az utazás tervezésekor minden esetben tájékoztatjuk, hogy lehetősége van-e elektronikus repülőjegy vásárlására.

A következő légitársaságok kínálnak elektronikus repülőjegyet: Air France, Lufthansa, United, British Airways, TAP Air Portugal, Brussels Airways, Swiss Air Lines, Littoral Air, Alitalia, British Midland, Iberia, KLM és Singapore Airlines stb.

Ha utazása során át kell szállnia, repülőjegyeinek azonos típusúaknak kell lenniük. Ez azt jelenti, hogy ha az igénybe vett légitársaságok valamelyike nem kezel elektronikus repülőjegyet, akkor az összes repülőjegyének hagyományosnak kell lennie.

Az utasok meghatározott mennyiségű poggyászt vihetnek fel a járatokra. A legfontosabb korlátozások közé az alábbiak tartoznak:

 1. A turistaosztályon utazó utasok legfeljebb 20 kg poggyászt vihetnek magukkal felár nélkül. A Business/Europe Select osztály utasai legfeljebb 30 kg poggyászt vihetnek magukkal felár nélkül. A fenti súlykorlátozások minden járatra, kiindulási, illetve célállomásra vonatkoznak, kivéve az Egyesült Államokat és Kanadát.
 2. Az Egyesült Államokba és Kanadába közlekedő, illetve onnan érkező járatok esetében az utasok két darab poggyászt vihetnek magukkal felár nélkül. A két darab poggyász hossza, szélessége, illetve magassága nem haladhatja meg a 158 cm-t. Az egyes poggyászok maximális megengedett súlya 32 kg.
 3. Egyes járatokon ettől eltérő feltételek is lehetnek. A jegy jobb oldalán található négyzet jelzi, hogy a poggyászok darabszámára (2PC), illetve súlyára (KG) vonatkozik-e a korlátozás.

Kézipoggyász

 1. Kézipoggyász felvitele a fedélzetre minden járaton megengedett. 
  Minden légitársaságnak jogában áll meghatározni a saját kézipoggyász politikáját, amelyet az utas megtalál a légitársaság honlapján.
 2. A kézipoggyászt az ülés alatt, illetve az ülések feletti tárolórekeszben kell elhelyezni.

  A kézipoggyászban tilos zsebkést, ollót és egyéb éles tárgyakat szállítani. A légitársaság nem vállal felelősséget azokért a tárgyakért, amelyeket beszállás előtt biztonsági okból elvesznek az utasoktól.
   

 3. Azok az utasok, akik 2 éven aluli, a normál jegyár 10%-áért utazó gyermekkel repülnek, a fentieken kívül egy összecsukható babakocsit és egy további, legfeljebb egy kézitáskát is felvihetnek a fedélzetre. Az összecsukható babakocsinak olyan méretekkel kell rendelkeznie, hogy beférjen az ülés alá, illetve a repülőgép tárolórekeszébe. A nagyméretű, illetve nem összecsukható babakocsit poggyászként kell feladni.