Feltételek - Online repülőjegyek

Feltételek

Megállapodás a felhasználó és a Paravion Tour között
Felhasználói megállapodás a felhasználó (a továbbiakban: Felhasználó, Ön) és a Paravion Tour (a továbbiakban: Paravion Tour, vállalatunk) között. A Paravion Tour webhelyének (a továbbiakban: Webhely) használata elott olvassa el a felhasználási feltételeket (a továbbiakban: Felhasználási feltételek).
A Webhely
A Webhely szolgáltatója a Paravion Tour, amelynek bejegyzett irodája a következo címen található: Paravion Tour, Piata Universitatii – Bd. Regina Elisabeta nr. 3, Bucuresti, Romania. Amennyiben fel szeretné venni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, erre a címre írjon.

A feltételek elfogadása
Ön a Webhely használatával automatikusan elfogadja a feltételeket. Ha a feltételek bármelyikével nem ért egyet, ne használja a Webhelyet.
A Paravion Tour által nyújtott szolgáltatás
A Paravion Tour online keresomotort üzemeltet, amely lehetoséget biztosít az utazási termékek és szolgáltatások áttekintésére, illetve azok rendelkezésre állásának ellenorzésére, valamint a szolgáltatóknál történo lefoglalásukra.
Webhelyünkön számos szolgáltatás közül választhat. A Paravion Tour segítségével Ön repülojegyet, bérautót, illetve szállást foglalhat, majd azok árát az ePayment online fizetési szolgáltatás segítségével ki is egyenlítheti.
A Paravion Tour kizárólag Ügynökként lép fel
A Paravion Tour harmadik felek – légitársaságok, szállodák, autókölcsönzo és egyéb vállalatok (a továbbiakban: Utazási szolgáltatók) – Ügynökeként jár el.
A Paravion Tour semmilyen felelosséget nem vállal az Utazási szolgáltatók által nyújtott utazási termékekért és szolgáltatásokért, és kizár minden kifejezett vagy vélelmezett szavatosságot és feltételt a Webhelyen szereplo utazási termékek és szolgáltatások rendelkezésre állásával vagy minoségével kapcsolatban.

A Webhelyen szereplo információk
A Paravion Tour webhelyén szereplo általános információk kizárólag tájékoztatási célokat szolgálnak. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a közzétett információk bármikor módosulhatnak. Kérjük, ellenorizze az információk helyességét az utazási szolgáltatónál, a célállomáson, a követségen, illetve a turisztikai hivatalnál. Különösen az útlevelekkel, a vízumokkal és a kötelezo oltásokra vonatkozó eloírásokkal kapcsolatban a Paravion Tour nem vállal garanciát arra, hogy az információk mindig naprakészek; az Ön feladata gondoskodni arról, hogy megértse és betartsa az útlevelekre, a vízumokra és a kötelezo oltásokra vonatkozó eloírásokat.
A Paravion Tour nem kezeskedik arról, hogy a Webhelyen található információk (beleértve többek között az árakat, a leírásokat és a dátumokat) nem tartalmaznak hibákat vagy hiányosságokat, de minden ésszeru erofeszítést megteszünk annak érdekében, hogy a leheto legrövidebb ido alatt kijavítsuk a hibákat vagy a hiányosságokat azt követoen, hogy azokról tudomást szereztünk.

Az Utazási szolgáltatók feltételei
A Webhelyen az Ön által végzett foglalások az Utazási szolgáltató kiválasztott utazási termékének vagy szolgáltatásának megvásárlására vonatkozó ajánlatnak minosülnek. Amennyiben az ajánlatát elfogadják, megerosíto e-mailt kap a Paravion Tour vállalattól, és sor kerül a szerzodés megkötésére. A Webhelyen szereplo utazási termékek és szolgáltatások a rendelkezésre állás függvényében vehetok igénybe. Az Utazási szolgáltató feltételei (beleértve a légitársaság szállítási feltételeit is) kiegészítik az itt közölt feltételeket. Az Utazási szolgáltató feltételei a fizetési folyamattal, a teljesítés elmulasztásával, a felelosséggel, a lemondásokkal, a foglalások módosításával, valamint a visszatérítéssel (amennyiben az lehetséges) kapcsolatos eloírásokat és egyéb korlátozásokat is tartalmazhatnak. Egyes légitársaságok emellett vízum nélküli átszállási díjat is felszámíthatnak. A Paravion Tour nem vállal felelosséget a repüloterek vagy terminálok közötti közlekedés esetlegesen felmerülo költségeiért. Egyes szállodák további helyi adókat számíthatnak fel. A „különleges kérések” lehetoséggel kapcsolatban a Paravion Tour nem garantálja azok teljesítését, de továbbítja ezeket a kéréseket az Utazási szolgáltató felé. Az Ön feladata meggyozodni arról, hogy az Utazási szolgáltató teljesíteni tudja-e ezeket a különleges kéréseket.
A Webhely böngészése során speciális ajánlatokkal találkozhat (javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el az ezekre vonatkozó feltételeket); a speciális ajánlatok összes feltételének megismeréséhez forduljon a Paravion Tour vállalathoz. A repülojegyek foglalási folyamata részeként megadhatja a törzsutasprogram adatait, amelyben részt vesz. A törzsutasprogramra vagy a szállodai huségprogramokra a programot szervezo légitársaság vagy szálloda feltételei vonatkoznak. A feltételek nem minden tarifatípus és nem minden szolgáltatási szint esetén biztosítanak jóváírást. A vonatkozó feltételekrol érdeklodjön a programot szervezo légitársaságnál vagy a szállodánál. Ön felelos azért, hogy teljesítse a légitársaság vagy az Utazási szolgáltató feltételeit az utasfelvételi idopontokra, az utazás megerosítésére és egyebekre vonatkozóan. A repülojegyekkel kapcsolatban felhívjuk a figyelmét arra, hogy nemzetközi járatok esetében legalább 120 perccel, belföldi járatok esetében legalább 90 perccel az indulás elott ajánlott megjelennie a repülotéren. Egyes légitársaságok eloírják, hogy az utazás elott legalább 72 órával erosítse meg helyfoglalását. Amennyiben elmulasztja foglalásának megerosítését a légitársaságnál, helyfoglalása törlésre kerülhet. Repülési szelvényeit a megjelölt sorrendben kell felhasználnia. Amennyiben ez a feltétel nem teljesül, a légitársaság érvénytelenítheti a jegyet.

 Lemondás/módosítás
Amennyiben az Utazási szolgáltató lehetoséget biztosít a már lefoglalt vagy megvásárolt utazási termék vagy szolgáltatás lemondására vagy módosítására, az Ön feladata a lemondási vagy módosítási kérelemrol írásban értesíteni a Paravion Tour vállalatot. A foglalást telefonon is lemondhatja vagy módosíthatja a Paravion Tour vállalatnál. FIGYELEM!!!Minden módosítási / lemondási kérelmet közölni kell a Paravion-nal legkevesebb 24 órával a az első járat indulása előtt. Amennyiben a módosítási- vagy lemondási kérelem kevesebb, mint 24 órával az indulás előtt történik, előfordulhat, hogy nem lehetséges már a lemondás és a járat üzemeltetője nem értesíthető optimális időben. Az utas kizárólagos kötelessége időben értesíteni a Paraviont a lemondásról/módosításról.
A Paravion  vagy a Szolgáltatás Beszállítója nem mondhatja le és nem módosíthatja az utazást a lemondás vagy módosítási kérés megküldése előtt. Lemondhatja / módosíthatja foglalását a Paravion ügynökök segítségével tiszteletben tartva a járatok üzemeltetője által meghatározott feltételek szerint.
Abban az esetben, ha bármilyen módosítást kérvényez a foglalásával kapcsolatban (beleértve többek között a lemondást, a visszatérítést, a változtatásokat és a nevek módosítását), a Paravion Tour fenntartja a jogot arra, hogy adminisztrációs díjat számítson fel a keletkezo adminisztrációs költségek kiegyenlítése érdekében. A költségek nem foglalnak magukba semmilyen, az Utazási szolgáltatók által közvetlenül kiszabott költséget.

Fizetés
A Webhelyen feltüntetett fizetési módokon kívül más fizetési mód nem alkalmazható; a postai úton küldött készpénzért nem vállalható felelosség.
Az adott szálloda feltételeitol függoen a szálloda a teljes árat, illetve az ár egy részét kérheti a szobafoglaláskor. Az összeg a Paravion Tour vállalatnak, a szállodának, illetve a szálloda képviselojének utalandó a feltételektol függoen.
Egyes esetekben elofordulhat, hogy a Paravion Tour vállalatnak az adott Utazási képviselo részére továbbítania kell az Ön hitelkártyájának adatait. Az Utazási képviselo a foglalások (és nem a járatok) díját számítja fel. A szállások árának kiegyenlítése a fenti bekezdés szerint történik.
A teljes fizetendo összeg kiegyenlítése elott a Paravion Tour vagy az Utazási szolgáltató nem kötelezheto jegyek, igazolások, utalványok vagy egyéb utazási dokumentumok kiállítására. Ön minden esetben köteles kiegyenlíteni a megrendelt utazási termékek vagy szolgáltatások megállapított árát.
Az összeg kiegyenlítéséhez minden jelentosebb hitelkártya felhasználható a Webhelyen feltüntetett feltételekkel. Az Utazási szolgáltatók számára az összeg kiegyenlítéséhez minden jelentosebb hitelkártya felhasználható. A Paravion Tour fenntartja a jogot, hogy a Vállalatnál, illetve az Utazási szolgáltatónál jelentkezo kezelési költséget felszámítsa a hitelkártyával teljesített fizetések után. A felszámított díjakról az utasnak értesítést küldünk. A Paravion Tour fenntartja a jogot arra, hogy továbbterheli a kártyás fizetések visszautalásának költségeit. Ha foglalásához harmadik fél hitelkártyáját használja, a kártyatulajdonostól írásbeli felhatalmazást kérhetünk.
A Paravion Tour vagy az Utazási szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy csak azt követoen küldi el a jegyeket, igazolásokat, utalványokat és egyéb utazási dokumentumokat a hitelkártyához tartozó számlázási címre, hogy ezt a hitelkártya kibocsátója jóváhagyja.
Amennyiben helytelen számlázási címet ad meg a hitelkártyához vagy a bankkártyához, az a foglalás törlését, a jegy késedelmes kiállítását, illetve a díj(ak) emelkedését vonhatja maga után. Ügyeljen arra, hogy a számlázási cím megegyezzen a számlakivonaton szereplo adatokkal.
A hitelkártyával kapcsolatos csalások visszaszorítása érdekében fenntartjuk a jogot arra, hogy véletlenszeru ellenorzéseket végezzünk, beleértve a népszámlálási ívek ellenorzését is; emellett felszólíthatjuk arra, hogy faxon vagy postán címérol igazolást, hitelkártyájáról pedig másolatot küldjön számunkra egy aktuális számlakivonattal együtt.
A tarifák és az illetékek az árfolyam-ingadozásokkal együtt változhatnak.

A Webhely használata
A Webhely ingyenes és a rendelkezésre állás függvényében használható. A Paravion Tour nem vállal felelosséget a webhely folyamatos elérhetoségéért és használhatóságáért; hasonlóképpen nem vállal felelosséget a webhely elérésének vagy használatának szüneteltetéséért, illetve a tranzakciók sikertelenségéért. A Paravion Tour nem garantálja, hogy a Webhely nem tartalmaz számítógépes vírusokat, vagy más módon nem okoz adatvesztést vagy -károsodást.
A felhasználó kötelezettségei
Ön elfogadja, hogy a Webhely használatával kapcsolatban többek között az alábbi kötelezettségei állnak fenn:
Ön pénzügyi felelosséget vállal a neve vagy számlája alatt indított minden tranzakcióért.
Önnek 18 évesnél idosebbnek kell lennie, és jogképességgel kell rendelkeznie.
Ön kijelenti, hogy a saját magáról és az Önnel egy háztartásban élokrol közölt adatok pontosak, és a valósággal megegyeznek.
A Webhely nem használható spekulatív célokra, illetve hamis vagy csalás céljából elkövetett foglalások végrehajtására.
A Webhelyen tilos félelemkelto, rágalmazó, pornográf, politikai témájú, faji megkülönböztetésen alapuló, illetve egyéb törvénybe ütközo anyagokat közzétenni.
Tilos a Webhely és annak bármely részének mindennemu módosítása, másolása, továbbítása, forgalmazása, értékesítése, megjelenítése, engedélyeztetése vagy reprodukálása, kivéve a Webhelyen szereplo információk személyes, nem kereskedelmi jellegu célra történo lemásolását.

Hírlevél
Ön feliratkozhat a Paravion Tour híreket, információkat és ajánlatokat tartalmazó hírlevelére, amelyet az e-mail címére küldünk.
A hozzáférés megtagadása
A Paravion Tour fenntartja a jogot arra, hogy a Webhelyhez való hozzáférést bármikor, elozetes értesítés nélkül megtagadja.
A Paravion Tour felelossége
A Paravion Tour nem vállal felelosséget semmilyen közvetett veszteségért, sérelemért vagy bármely más következményért, amely a Webhely használatából, illetve a Webhelyen szereplo termékek vagy szolgáltatások lefoglalásából vagy megvásárlásából ered. Azokban az esetekben, amelyekben a Paravion Tour felelos a közvetlen veszteségért, a felelosség mértéke nem haladhatja meg a vonatkozó termékek vagy szolgáltatások teljes árát (kivéve a haláleseteket vagy a személyi sérüléseket, amelyek esetében nem áll fenn korlátozás).
Harmadik fél webhelyére mutató hivatkozások
A Webhely harmadik fél tulajdonában lévo és harmadik fél által üzemeltetett külso webhelyekre mutató hivatkozásokat tartalmazhat. A Paravion Tour nem ellenorzi és nem áll kapcsolatban ezekkel a külso webhelyekkel, és nem vállal felelosséget az azokon szereplo információk pontosságáért, teljességéért és minoségéért. A külso webhelyek tartalma nem vonatkozik a Paravion Tour termékeire, szolgáltatásaira, illetve a Paravion Tour által kiadott információkra. A külso hivatkozásokkal kapcsolatban felmerülo kérdéseivel keresse fel az adott webhely rendszergazdáját vagy webmesterét.

Vis maior
A Paravion Tour nem vállal felelosséget a Szerzodésben rögzített feltételek teljesítésének elmulasztásáért, amennyiben az elmulasztás vis maior esemény következménye. A vis maior események körébe többek között a következok tartoznak: kormányzati beavatkozás, háború, felkelés, elrablás, tuz, áradás, baleset, vihar, sztrájk, elbocsátások, terroristatámadás, illetve a Paravion Tour vállalatot vagy szolgáltatóit érinto ipari muveletek.

Valutaátváltás
A Webhelyen szereplo valutaárfolyamok több forrásból adódnak össze, és nem minden esetben frissülnek naponta. Javasoljuk, hogy ellenorizze az aktuális árfolyamot a foglalás napján.

A Webhely módosítása
A Paravion Tour bármilyen változtatást végrehajthat a Webhelyen vagy annak tartalmán, beleértve a szolgáltatók rendelkezésre állását, a szolgáltatásokat, az információkat, az adatbázisokat és a tartalmat.

Szerzoi jogok és védjegyek
A Webhely és a Webhely tartalmainak szerzoi jogai és tulajdonjogai a Paravion Tour vállalatot illetik. A Webhelyen szereplo anyagok a Paravion Tour vagy partnereinek tulajdonát képezik, kivéve azt az esetet, ha azok harmadik fél tulajdonaként vannak feltüntetve. A Paravion Tour név, valamint a Paravion Tour vállalatnak a Webhelyen megjeleno egyéb márkái, logói és ábrái a Paravion Tour vagy partnereinek tulajdonát képezik. A Webhelyen megjeleno más vállalatnevek, illetve termékek vagy szolgáltatások nevei a megfelelo vállalatok tulajdonába tartoznak.
Ön nem jogosult a márkanevek használatára.

Adatvédelmi irányelvek
A Paravion Tour adatvédelmi irányelveit jelen Felhasználási feltételek foglalják magukban. Ön elfogadja, hogy a Paravion Tour, a partnerei és a külso szolgáltatók a Paravion Tour adatvédelmi irányelveiben rögzített feltételek szerint és célokra használják fel a személyes adatokat.

Biztonsági irányelvek
A Paravion Tour biztonságos technológiát alkalmaz a személyes adatok és a pénzügyi tranzakciók biztonsága érdekében. A Paravion Tour betartja a Paravion Tour biztonsági irányelveiben foglalt folyamatokat és biztonsági eloírásokat.
Az online vásárlás már nem újdonság. Amennyiben hitelkártyájával szeretne vásárolni a webhelyen, kártyájának adatai titkosítva fognak szerepelni a tranzakcióban, így a folyamat jóval biztonságosabbá válik, mintha a kártya adatait telefonon keresztül adná meg. Vállalatunk az SSL technológiát alkalmazza, amelynek köszönhetoen teljes biztonságban vásárolhat a hitelkártyájával a Paravion Tour webhelyén. Az online vásárlás tehát semmilyen biztonsági kockázatot sem rejt.
A feltételek megváltoztatása
A Paravion Tour fenntartja a jogot arra, hogy a Webhely használatára vonatkozó feltételeket a Felhasználók elozetes értesítése nélkül idorol idore megváltoztassa vagy frissítse. Az aktuális feltételek a változtatások életbe lépésétol kezdve tekinthetok meg a Webhelyen. Amennyiben a Webhelyet a feltételek megváltoztatása után is használni szeretné, el kell fogadnia a változtatásokat.

Vonatkozó törvény
Az Ön és a Paravion Tour közötti megállapodásra Románia törvényei vonatkoznak.
A szállodai szobafoglalás feltételei
A Paravion.ro fenntartja a jogot arra, hogy ezeket a feltételeket elozetes értesítés nélkül bármikor módosítsa. A változtatások akkor lépnek életbe, amikor megjelennek a www.paravion.ro webhelyen.
Szobafoglalás, a foglalás módosítása és törlése
1. Azok az online foglalások, amelyeket a rendszer által meghatározott határidoig nem törölnek, elfogadottnak tekintendok, és fizetési kötelezettség járul hozzájuk.
2. A foglalások törlését az online rendszeren keresztül kell elvégezni. Abban az esetben, ha a rendszer nem muködik, forduljon a www.paravion.ro Foglalási részlegéhez, valamint ügyfélszolgálatához.
3. A lemondási határidorol az online foglalás elvégzésekor kap tájékoztatást. A határido lejártát követoen az utas köteles megfizetni a foglaláskor meghatározott büntetést.
4. Meg nem jelenés esetén az utasnak legalább egy éjszaka árát ki kell fizetnie (ez az összes akár a foglalási idoszak teljes idotartama lehet a szálloda lemondási szabályzatától függoen).
5. Amennyiben az utas visszatérítést igényel azért, mert nem használta fel a teljes turisztikai szolgáltatást, a szállodának ezt írásban igazolnia kell. Az igazolás nem garantálja, hogy az utas visszatérítést kap a fel nem használt szolgáltatásokért. A visszatérítésre vonatkozó kérelem csak akkor részesül pozitív elbírálásban, ha a szálloda elfogadja a visszatérítést.
6. A foglalások teljesítése csak azon személy nevére történhet meg, akinek a neve a foglaláson szerepelt. A nevek nem módosíthatók.
7. Amennyiben elore nem látható akadályok merülnek fel a foglalás teljesítésével kapcsolatban, a www.paravion.ro fenntartja a jogot arra, hogy egy másik hotelben biztosítson hasonló vagy magasabb kategóriájú szobát, illetve a megrendelt szolgáltatásoktól eltéro, hasonló vagy magasabb szintu szolgáltatást nyújtson egyéb kompenzáció nélkül, illetve fenntartja a jogot arra, hogy amennyiben nem tud helyettesíto megoldást felajánlani, a teljes vételárat visszatérítse.
8. A bejelentkezés általában helyi ido szerint 12:00 és 14:00 között történik a lefoglalt idoszak elso napján. Annak érdekében, hogy elkerülje a bejelentkezéssel kapcsolatos problémákat, értesítse a szállodát, ha várhatóan késobb érkezik.
9. A www.paravion.ro webhelyen szereplo szállodák eloírják, hogy az utasok közül legalább egy személy 18 éven felüli legyen. Abban az esetben, ha az utasok mindegyike 25 évnél fiatalabb, és az Amerikai Egyesült Államokban szeretne szállást foglalni, közvetlenül a szállodával kell felvenniük a kapcsolatot.

TARIFÁK
1. A www.paravion.ro nem számít fel külön adókat vagy illetékeket az interneten megjelentetett árakhoz.
2. Az árban foglalt étkezésekrol „Az árban foglalt étkezések” szakasz nyújt tájékoztatást.
3. Egyes célállomásokon a szállodákban helyi adókat is kell fizetni.
4. Egyes szállodák folyamatosan, naponta változó árakat alkalmaznak. Az ár csak visszaigazolt foglalás esetén garantált. Nem tudjuk elfogadni azokat a visszatérítési igényeket, amelyek azon alapulnak, hogy az általunk kínált ár megközelítette vagy meghaladta a szálloda helyszínen érvényes árait.
5. A szálloda vezetoségének jogában áll elkérni a hitelkártya adatait, illetve egy letétbe helyezett összeget, amely fedezetül szolgál a szállodai tartózkodás alatt keletkezo további költségekhez.

SZOBATÍPUSOK
1. A szobatípusok a rendelkezésre állás függvényében érhetok el az adott szállodában, és a szállodától/az adott országtól függoen változhatnak a szobatípusok érvényes besorolása szerint. Arra törekszünk, hogy a szállodák a lefoglalt szobatípust biztosítsák ügyfeleink számára, elofordulhat azonban, hogy a szálloda franciaágyas szobát bocsát rendelkezésre a dupla ágyas szoba helyett, illetve fordítva. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a legtöbb európai szállodában a „dupla ágy” elnevezés két összetolt egyszemélyes ágyat takar. Mivel a szobatípusokkal kapcsolatos kéréseket továbbítjuk a szállodáknak, a szobák elosztását a szállodák végzik, és ez a bejelentkezés pillanatában érvényes rendelkezésre állás függvénye. A „háromszemélyes” szoba nem jelenti feltétlenül azt, hogy a szobában három egyszemélyes ágy található. Az ágyak mérete és elrendezése változhat. A szobában pótágy is lehet. A négyszemélyes szoba 4 felnott számára nyújt szállást; 2, 3 vagy 4 ágy található benne. A szobákban pótágy is lehet. Az ágyak elrendezése ennek megfeleloen változhat.
2. A különleges kérések (felso emelet, dohányzó szoba stb.) teljesítése nem garantálható a foglalás idopontjában. Teljesítésük a bejelentkezés napján érvényes rendelkezésre állástól függ.
3. A csillagok száma általános tájékoztatást nyújt a szálloda minoségérol, valamint a lehetoségek, a szolgáltatások és a berendezés színvonaláról. A besorolás alapjául szolgáló eloírások és feltételek országonként változhatnak. A paravion.ro nem vállal felelosséget az országonként eltéro besorolások, valamint a szobatípusok közötti különbségekért, illetve a szállodák által ezzel kapcsolatban nyújtott tájékoztatásáért. A foglalást végzo személy feladata meggyozodni arról, hogy a lefoglalt szobatípus megfelelo-e az együtt utazó személyek számára.

REKLAMÁCIÓ
1. A reklamációt a kijelentkezést követo 30 napon belül írásban kell benyújtani a Paravion Tour irodájának.
2. Nem veszünk figyelembe olyan reklamációt, amelyre az utas nem hívta fel a szálloda figyelmét a szállodai tartózkodása alatt. A reklamációt a helyszínen, a szállodában kell jelezni.
3. Nem vállalunk kártérítési felelosséget azokban az esetekben, amelyekben a probléma megoldására a helyszínen sor kerülhetett volna, ha az utas tájékoztatja a szállodát a kifogásairól.

ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK
1. A www.paravion.ro nem vállal felelosséget elore nem látható események (pl. áradás, földrengés, felkelés, terrorcselekmény, kormányváltás vagy a hatóság megváltozása, kedvezotlen idojárási viszonyok, illetve elozetesen nem jelzett szállodarenoválás) fennállása esetén.
2. Az országonként eltéro éghajlati viszonyok, illetve energiatakarékossági szabályok befolyásolhatják az adott zónában vagy országban elhelyezkedo szállodák futési rendszerét. Olaszországban például a futési rendszerek november 15. és március 15. között üzemeltethetok a kormányzati rendeletnek megfeleloen.
3. Az idojárási és az éghajlati viszonyok az úszómedencék rendelkezésre állási idoszakát is befolyásolják. A www.paravion.ro nem vállal felelosséget a szálloda ezzel kapcsolatos irányelveiért.
4. A foglalás elvégzését követoen ellenorizze az utalvány adatainak (szálloda címe, a szállodával kapcsolatos információk, város és ország) helyességét. Ezáltal megelozhetok a rendszerhibákból eredo kellemetlenségek.
5. A webhely kizárólag a feltételek elfogadásával használható. Amennyiben nem fogadja el a feltételeket, ne használja a webhelyet.
 

Általános felhasználási feltételek - Repülőjegyek értékesítése a Paravion Tour ügynökség által

A Paravion Tour webhelyének és szolgáltatásainak használatára az alábbi feltételek vonatkoznak. Kérjük, figyelmesen olvassa el ezeket!
A belföldi és a nemzetközi járatokra Ön (a továbbiakban: Utas) által vásárolt repülojegyeket (a továbbiakban: utazási dokumentumok) a Paravion Tour SRL (a továbbiakban: Ügynök) a légitársaságok (a továbbiakban: Vállalat), mint a szolgáltatások közvetlen szolgáltatóinak feltételeivel összhangban biztosítja.
A helyfoglalás és a repülojegyek megvásárlásának általános feltételei:

I. HELYFOGLALÁS
1.1. A helyfoglalás a légitársaságok elektronikus foglalási rendszerének segítségével történik. A légitársaságok lehetové teszik az Ügynök számára, hogy azonnal meg tudja tekinteni a helyek rendelkezésre állását, valamint hatékony helyfoglalást biztosíthasson a lehetséges utasok számára.
1.2. A helyfoglalás az indulási idopont elott történik. A helyfoglalás ingyenes.
1.3. A helyfoglalás végrehajtását követoen az Utas teljes köru tájékoztatást kap az árról (a foglalás idopontjában érvényes árról), a korlátozásokról és a kártérítés feltételeirol.
1.4. A feltételeket, a korlátozásokat és a kártérítés feltételeit többek között a légitársaságok határozzák meg. Az Utas gondoskodik a szükséges vízum megszerzésérol és a szállás lefoglalásáról a célországban, emellett betartja a célország vámszabályait és egyéb korlátozásait. A fenti eloírások, valamint az ár a jegy tényleges megvásárlásáig egyaránt megváltozhatnak, amennyiben az azokat rögzíto fél így rendelkezik. Az Ügynök nem vállal felelosséget ezekért a változtatásokért.
 
II. A JEGYEK KIBOCSÁTÁSA. A JEGYEK ÁRÁNAK KIEGYENLÍTÉSE.
2.1. A jegyek kiadására és kifizetésére az adott légitársaság feltételeinek megfeleloen kerül sor. Az Utas köteles tájékozódni a foglalás törlésére, illetve a jegy kiállítására vonatkozó idokorlátról. A feltételek a légitársaság elozetes értesítése nélkül bármikor megváltozhatnak. Ebben az esetben az Ügynök tájékoztatja az Utast, de nem teheto felelossé azért, ha a foglalás emiatt törlésre került.
2.2. A kifizetett és átvett jegy az Ügynök és az Utas közötti megállapodásnak tekintendo. A jegy tényleges kifizetése elott az Utasnak el kell olvasnia a jegyre vonatkozó feltételeket és korlátozásokat.
2.3. Az Utas a jegy árát a következo pénznemekben egyenlítheti ki: RON, EUR vagy USD. A jegy árának kiszámításakor az Ügynök adott napon érvényes árfolyama a mérvadó.
 
III. TARIFÁK ÉS ÁRAK.
3.1. A Paravion Tour által biztosított tarifák többféle szabályból, szerzodésben rögzített díjakból és speciális díjakból állnak össze. Az Utasnak kínált árajánlatok mindegyike egyedi, és különbözik más árajánlatoktól (akár azonos dátum, légitársaság és feltételek esetén is).
       A légitársaságok rendszeresen küldenek tájékoztatást tarifáikról írásbeli vagy elektronikus formában. Emiatt a tarifák és a vonatkozó szabályok nem tehetok közzé.
3.2. Az árak nem minden esetben vannak feltüntetve a jegyen. A légitársaság saját tarifaszabályzata alapján dönt arról, hogy az ár megjelenik-e a jegyen.
3.3. Az ár fixnek tekintendo azt követoen, hogy az Utas a számlát és a kapcsolódó feltételeket átvette.
3.4. A repülojegyek az I.A.T.A. által üzemeltetett romániai BSP, mint a taglégitársaságok képviseloje tulajdonát képezik. A Paravion Tour nem vállal felelosséget az I.A.T.A. vagy a taglégitársaságok által megállapított tarifák és árak kiszámítási módszeréért.
3.5. A repülojegyekkel (és azok árával) kapcsolatban az adott célállomásra vonatkozó korlátozások és szabályok az irányadók. Az Utasnak ezekrol a korlátozásokról és szabályokról a jegy megvásárlása elott tájékozódnia kell. Az ezen információk téves értelmezésén vagy hiányos ismeretén alapuló késobbi panaszok nem vehetok figyelembe.
3.6. Az ár általában minden vonatkozó adót tartalmaz, elofordulhatnak azonban olyan esetek, amikor az Utasnak a jegy megvásárlásakor az árban nem szereplo további adókat kell fizetnie.

IV. A JEGY
4.1. A jegy olyan (nyomtatott vagy kézzel írott) dokumentum vagy elektronikus szerzodés, amely feljogosítja az Utast a repülogéppel történo utazásra. A jegyet az Ügynök bocsátja ki; a jegy a légtársaság tulajdonát képezi.
4.2. Az Utas a repülotéren megkapja a beszállókártyáját. A jegy elvesztése, megrongálódása vagy módosítása nem jogosítja az Utast új jegy igénylésére, illetve más formában történo kárpótlásra vagy pénzvisszatérítésre, még abban az esetben sem, ha az Utas nem utazik el azzal a járattal, amelyre a jegye szól.
4.3. A jegyen szereplo feltételek és szerzodés kiegészítik a jelen szerzodést. Az Utas a jegy megvásárlásával vállalja, hogy megismeri ezeket a feltételeket.

V. A FELEK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI
5.1. Az Ügynök megfeleloen kiállítja a jegyet, és a vonatkozó feltételekrol informálja az Utast.
5.2. Az Ügynök megfelelo formában megjeleníti a repülojegyekre vonatkozó általános foglalási és értékesítési feltételeket. Az Ügynöknek kérésre tájékoztatnia kell az Utast a jegyével kapcsolatos feltételekrol. Az Utasnak nem szükséges írásban megerosítenie az Ügynök számára, hogy megértette a feltételeket.
5.3. Az Utasnak a jegy megvásárlása elott el kell olvasnia a jelen általános feltételeket. Ezeket a feltételeket az utazási irodában is ki kell függeszteni. Az Utas a jegy megvásárlásával vállalja, hogy megismeri a vonatkozó feltételeket.
5.4. Az Utasnak a járat indulása elott legalább másfél órával meg kell jelennie a repülotéren a vámvizsgálat és az utasfelvételi folyamat végrehajtása céljából, kivéve, ha az Ügynök más feltételeket határoz meg ezzel kapcsolatban.
5.5. Az Ügynök a következo esetekben nem vállal felelosséget azért, ha az Utas lekési a járatot:
– Az Utas nem jelent meg idoben a repülotéren (másfél órával a jegyen feltüntetett idopont elott).
– Az Utast személyes dokumentumai miatt nem engedték át a vámvizsgálaton (az Utas nem rendelkezett vízummal a célországba való belépéshez, illetve a vízuma hamis volt; az Utast feltartóztatták, illetve egyéb korlátozás szerepelt útlevelében stb.), vagy a hatóságok nem engedélyezték az Utasnak a repülogépre való felszállást (bármilyen okból).
- Az utas hibásan vezeti fel az információkat (név, elérhetőség, születési dátum, stb.) a honlapon a foglalás során
– Az Ügynökön kívül álló körülmények és események esetén.
5.6. Az Ügynök nem vállal felelosséget a menetrend megváltoztatásáért, a járatok késéséért, a fedélzeti kiszolgálásért, túlfoglalásért illetve a kapcsolódó szolgáltatásokért (pl. az elveszett poggyászért). Ezekkel kapcsolatban az Utasnak közvetlenül a légitársasághoz kell fordulnia.
5.7. Az Utas a járat indulása előtt bármikor törölheti a foglalását. A lemondás okától függetlenül érvénybe lép egy büntetés , amely általában magában foglalja a jegyár 100%-át, a szolgáltatási díjat + 15 euro lemondási szolgátatási díjat. Amennyiben a légitársaságok által nyújtott kártérítés mértéke ennél kevesebb, az Ügynök megfelelő kártérítést nyújt az Utas számára. Amennyiben az utas a foglalás idejében egy bizonyos kedvezményben részesült, majd önkéntesen törölteti foglalását, ebben az esetben a kedvezmény összege levonásra kerül a légitársaság által visszaszolgáltatott összegből.
5.8. Az Utas a légitársaság szabályzatának megfeleloen változtathatja meg az utazása idopontját. Ebben az esetben az Utas kártérítést kap, amely általában a jegyár 100%-a. Amennyiben a légitársaságok által nyújtott kártérítés mértéke ennél kevesebb, az Ügynök visszatéríti a különbözetet az Utas számára.
5.10. A jegy nem ruházható át.
5.11. Az Utasnak a jegyen meghatározott sorrendben kell felhasználnia a repülési szegmenseket, ellenkezo esetben nem használhatja fel a jegyet, és nem kap kártérítést a fel nem használt szegmensek után.
5.12. Az utazáshoz szükséges feltételek biztosítása (útlevél és vízumok megszerzése, biztosítás megkötése, szállásfoglalás stb.) az Utas kizárólagos feladata. Az Utas nem élhet kártérítési igénnyel, amennyiben a beszállást a légitársaság a dokumentumok hiánya miatt visszautasítja.
5.13. Az Ügynök a foglalási rendszer legfrissebb információi alapján nyújt tájékoztatást az Utasnak az utazással kapcsolatos feltételekrol, de nem vállal felelosséget az esetleges figyelmetlenségbol eredo hibákért, mivel az információs rendszer kapcsolódó szolgáltatásnak számít.
5.14. Az Ügynök nem vállal felelosséget a repülés során keletkezo károkért vagy balesetekért.
5.15. Különleges esetekben a hatóságok minden külön magyarázat nélkül megtagadhatják a repülogépre való felszállást, illetve az országba való belépést még abban az esetben is, ha az Utas rendelkezik vízummal. Az Ügynök nem vállal felelosséget ezen esetekért.
5.16. A jegy ellopása esetén az Utas a következo körülmények teljesülése esetén térítésmentesen másolatot kap a jegyrol: a jegy ellopását jelentették a rendorségen, és a légitársaság jóváhagyja a másolat kiállítását.

VI. REKLAMÁCIÓ.
6.1. Reklamációt kizárólag írásban fogadunk el. A reklamációt a szóban forgó esetet követoen hét napon belül el kell juttatni az Ügynökséghez.
6.2. Az Ügynök továbbítja a reklamációt a jegyet kibocsátó légitársaságnak. A légitársaság kizárólag mint az adott jegy tulajdonosa hoz döntést.
Az Ügynök írásban értesíti az Utast a döntésrol, legkésobb 3 nappal azt követoen, hogy a légitársaság a döntést az Ügynök számára továbbította.
Amennyiben az Utas nem tartja megfelelonek a döntést, panaszával közvetlenül a légitársasághoz kell fordulnia.
6.4. Kizárólag a légitársaság dönthet arról, hogy az Utas jogosult-e kártérítésre. Az Ügynök nem tud fellépni és nem lép fel közvetítoként a légitársaság és az Utas közötti viták során.
6.5. Az esetleges reklamációk benyújtása elott a fenti irányelveket kell figyelembe venni.

VII. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK
7.1. Jelen általános feltételek összhangban állnak és kiegészítik a Románia által is aláírt VARSÓI SZERZODÉST a ROMÁN ALKOTMÁNY 11. cikkének 2. pontja szerint.
7.2. A közzétett feltételeket az Utas köteles elolvasni és megismerni. Az Utas a jegy megvásárlásával vállalja, hogy megismeri a vonatkozó feltételeket.
7.3. Az általános feltételek harmadik felek esetében és ellen is alkalmazhatók a bennük meghatározott helyzetekben.